Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κριθαρότο χταποδι σβησμένο με μπαλσάμικο ροδιού

                    Τι θα χρειαστω

1 μέτριο χταποδι
1 πακέτο κριθαρακι
1 κρεμμύδι ξερο
Αλατι
Πιπερι
Μπαλσαμικο ροδιού
1 κουταλιά μελι
Λίγο ελαιολαδο

                    Στην πράξη....

Κόβω σε μικρά κομμάτια το χταπόδι κ σε μια κατσαρόλα σωταρω με ελαιόλαδο. ψιλοκοβω κ ρίχνω από πάνω το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτω ξύδι μπαλσαμικο ροδιού κ το μέλι ,στη συνέχεια προσθέτω νερό κ αφηνω να βράσει για τουλάχιστον 45 λεπτά. Λίγο πριν κατεβάσω από την κατσαρόλα δοκιμάζω κ προσθέτω αλάτι πιπέρι κ έπειτα ρίχνω μπαλσαμικο ροδιού ξανά περισσότερη ποσότητα κ μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κατεβάζω από τη φωτιά. Σε ένα πυρέξ ρίχνω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας κ βάζω κ το κριθάρακι μου! Έχω προθερμάνει το φούρνο μου στους 200 βαθμούς κ αφήνω να ψηθεί για 15 λεπτά περίπου..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου