Χταποδακι ξυδατο με δυοσμο
Τι θα χρειαστω...
1 χταπόδι
1 κρεμμύδι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Μισο ποτήρι του νερου λευκό κρασί
100 ml περιπου ξύδι μπαλσαμικο
1 ματσάκι δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ρίγανη
Ελαιόλαδο
Στην πράξη....
Σε ενα τηγάνι σωταρω το κρεμμύδι,ρίχνω το χταπόδι ανακατευω συνέχεια να μην μου κολλήσει.στη συνέχεια ρίχνω το κρασί κ μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω κ το ξύδι αφήνω επίσεις να εξατμιστεί η οξύτητα απο το ξύδι κ προσθετω το σκόρδο το δυόσμο ψιλοκομμενο ,το πιπέρι κ το αλάτι με προσοχή.προσθέτουμε λίγο νερό κ το αφήνουμε να βράσει για 35-40 λεπτα μέχρι να μαλακώσει!Μολις είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ενα πιάτο κ ρίχνουμε απο πανω κ λίγο ριγανη!συνοδευστε το με γλυκοπατάτες στο φούρνο!
Τι θα χρειαστω...
1 χταπόδι
1 κρεμμύδι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Μισο ποτήρι του νερου λευκό κρασί
100 ml περιπου ξύδι μπαλσαμικο
1 ματσάκι δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ρίγανη
Ελαιόλαδο
Στην πράξη....
Σε ενα τηγάνι σωταρω το κρεμμύδι,ρίχνω το χταπόδι ανακατευω συνέχεια να μην μου κολλήσει.στη συνέχεια ρίχνω το κρασί κ μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω κ το ξύδι αφήνω επίσεις να εξατμιστεί η οξύτητα απο το ξύδι κ προσθετω το σκόρδο το δυόσμο ψιλοκομμενο ,το πιπέρι κ το αλάτι με προσοχή.προσθέτουμε λίγο νερό κ το αφήνουμε να βράσει για 35-40 λεπτα μέχρι να μαλακώσει!Μολις είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ενα πιάτο κ ρίχνουμε απο πανω κ λίγο ριγανη!συνοδευστε το με γλυκοπατάτες στο φούρνο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου