Μανιτάρια φρικασε
Τι θα χρειαστώ;;
1 πακέτο μανιτάρια (πλευρωτους η πορτο Μπέλλο η κ τα δύο)
1 ολόκληρο μαρούλι
2 κρεμμυδια πράσινα χλωρά
ανιθο
1 αυγό
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουτ.της σούπας αλεύρι
αλατι-πιπερι
λίγο λάδι
Στην πράξη....
Πλένουμε όλα τα φύλλα του μαρουλιου,τον ανιθο,τα μανιταρια και τα χλωρά κρεμμύδια.στη συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα τα παραπάνω υλικά.μετα στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωταρουμε πρώτα το μαρούλι με τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τα μανιταρια.οταν σωταριστουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου ,αν χρειαστεί ξανασυμπληρωνουμε νερό.στα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε το αλατι-πιπερι,ανιθο,κ το χυμό λεμονιου.
Για το αυγοκομμα(όσοι θέλουν)
Βγάζουμε όλα τα υγρά της κατσαρόλας ρίχνοντας το περιεχόμενο σε ένα σουρωτηρι και από κάτω βάζουμε ένα δοχείο να πέσουν τα υγρά.τα μετράμε σε ποτήρια και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολακι.αναβουμε το μάτι,στη συνέχεια παίρνουμε ένα μέρος από τα υγρά που βάλαμε στο κατσαρολακι σε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε όσα ποτήρια υγρών μετρήσαμε τόσες κουτί.της σουπας αλεύρι ( εμένα μου βγαίνουν 2 κουτ) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλεύρι στην συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο στο κατσαρολακι που έχει ξεκινήσει να βράζει,το κατεβάζουμε από τη φωτιά κ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.χτυπαμε σε ένα μπολ ένα ασπράδι αυγού μετά τον κρόκο και το ρίχνουμε στο κατσαρολακι.αδειαζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με το φαγητο!!
Καλη σας όρεξη!!!
Καλή σας όρεξη..
Τι θα χρειαστώ;;
1 πακέτο μανιτάρια (πλευρωτους η πορτο Μπέλλο η κ τα δύο)
1 ολόκληρο μαρούλι
2 κρεμμυδια πράσινα χλωρά
ανιθο
1 αυγό
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουτ.της σούπας αλεύρι
αλατι-πιπερι
λίγο λάδι
Στην πράξη....
Πλένουμε όλα τα φύλλα του μαρουλιου,τον ανιθο,τα μανιταρια και τα χλωρά κρεμμύδια.στη συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα τα παραπάνω υλικά.μετα στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωταρουμε πρώτα το μαρούλι με τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τα μανιταρια.οταν σωταριστουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου ,αν χρειαστεί ξανασυμπληρωνουμε νερό.στα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε το αλατι-πιπερι,ανιθο,κ το χυμό λεμονιου.
Για το αυγοκομμα(όσοι θέλουν)
Βγάζουμε όλα τα υγρά της κατσαρόλας ρίχνοντας το περιεχόμενο σε ένα σουρωτηρι και από κάτω βάζουμε ένα δοχείο να πέσουν τα υγρά.τα μετράμε σε ποτήρια και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολακι.αναβουμε το μάτι,στη συνέχεια παίρνουμε ένα μέρος από τα υγρά που βάλαμε στο κατσαρολακι σε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε όσα ποτήρια υγρών μετρήσαμε τόσες κουτί.της σουπας αλεύρι ( εμένα μου βγαίνουν 2 κουτ) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλεύρι στην συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο στο κατσαρολακι που έχει ξεκινήσει να βράζει,το κατεβάζουμε από τη φωτιά κ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.χτυπαμε σε ένα μπολ ένα ασπράδι αυγού μετά τον κρόκο και το ρίχνουμε στο κατσαρολακι.αδειαζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με το φαγητο!!
Καλη σας όρεξη!!!
Καλή σας όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου