Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Πικάντικο μοσχαράκι της παντρειας

                    Πικάντικο μοσχαρακι της παντρειας

Τι θα χρειαστώ....

4 μερίδες μοσχαρι
2 πιπεριές(ανεξαρτήτου χρώματος)
1 κρεμμύδι
1 καροτο
Μισή σκελίδα σκόρδο
2κουτ.σουπας πελτέ ντομάτας
Μισό ποτήρι του νερού κοκκινο κρασί ημίγλυκο
Μπαχαρι
Κανελα
Μισό κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
Αλατι-πιπερι
250γρ.ρυζι


                      Στην πράξη.....


Σωταρουμε σε μία κατσαρόλα το μοσχαράκι ρίχνουμε το κρεμμύδι τις ψιλοκομμένες πιπεριές ,το τριμμένο καρότο και μόλις σωταρουμε ρίχνουμε το κοκκινο ημίγλυκο κρασί.στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας το μπαχαρι,κανελα,την καυτερή πάπρικα, αλατι-πιπερι.προσθετουμε νερό κ το αφήνουμε να βράσει για 45 με 60 λεπτά αναλόγως με το πόσο μεγάλα η χοντρα είναι τα κομμάτια από το μοσχαράκι.Ανά διαστήματα ελέγχουμε κ προσθέτουμε νερό κ μόλις έχει μαλακώσει αρκετά το κρέας μας κ έχει πήξει η σάλτσα το σβήνουμε.βραζουμε το ρύζι ανάλογα με τις οδηγίες της κάθε συσκευασίας. Σερβίρουμε βάζοντας το ρύζι σε μία κούπα το ρίχνουμε στο πιάτο κ από πάνω την σάλτσα με το μοσχαράκι!


                                                                                       Καλή σας όρεξη!!
                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου