Παραδοσιακή αυγοτυροπιτα
Τι θα χρειαστω...
Υλικα για το φύλλο..
5 1/2 κούπες αλεύρι
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτάλια της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Υλικά για τη γέμιση...
500 γρ φέτα της επιλογής σας(εγώ έβαλα κατσικίσιο)
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Στην πράξη....
Για τη ζύμη:σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι,το αλατι,το ξύδι,ρίχνουμε το περισσότερο απο το νερό κ το ζυμωνουμε για πεντε λεπτα.στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι κ σταδιακα το υπολοιπο νερο ενω ζυμωνουμε για αλλά 10 λεπτα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία κ μαλακή.το αφήνουμε για μια ωρα να ξεκουραστεί!Μετα το χωρίζουμε σε 2 μπαλες.παίρνουμε την μια μπαλιά κ με τον πλαστη ανοίγουμε φύλλο.
Οπως έχουμε ανοίξει το λαδωνουμε κ το διπλωνουμε κ απο τις δυο πλευρες.
Στη συνέχεια το λαδωνουμε κ το διπλωνουμε απο τις αλλες δυο πλευρες.
Τι θα χρειαστω...
Υλικα για το φύλλο..
5 1/2 κούπες αλεύρι
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτάλια της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Υλικά για τη γέμιση...
500 γρ φέτα της επιλογής σας(εγώ έβαλα κατσικίσιο)
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Στην πράξη....
Για τη ζύμη:σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι,το αλατι,το ξύδι,ρίχνουμε το περισσότερο απο το νερό κ το ζυμωνουμε για πεντε λεπτα.στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι κ σταδιακα το υπολοιπο νερο ενω ζυμωνουμε για αλλά 10 λεπτα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία κ μαλακή.το αφήνουμε για μια ωρα να ξεκουραστεί!Μετα το χωρίζουμε σε 2 μπαλες.παίρνουμε την μια μπαλιά κ με τον πλαστη ανοίγουμε φύλλο.
Οπως έχουμε ανοίξει το λαδωνουμε κ το διπλωνουμε κ απο τις δυο πλευρες.
Στη συνέχεια το λαδωνουμε κ το διπλωνουμε απο τις αλλες δυο πλευρες.
Το ανοίγουμε με τον πλαστη λεπτο σαν φύλλο.
Σε ενα μπολ σπαμε τα αυγά ,τα χτυπαμε κ ρίχνουμε την τριμμένη φέτα το αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το φύλλο στο ταψί μας ρίχνουμε το
μείγμα.
Στη συνέχεια παίρνουμε την δεύτερη μπάλα απο το ζυμάρι μας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία που περιεγραψα παραπανω,μετα παίρνουμε το φύλλο και κλείνουμε την πίτα μας χαράζοντας την σε κομματια την αλειφουμε με λάδι κ την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 40 λεπτα.(ελέγχεται γιατί απο φούρνο σε φούρνο έχει διάφορα)
Καλη σας απόλαυση!!
*στο τέλος με τον τροπο που φτιάξαμε το φύλλο θα βγει σαν να έχετε εξι φύλλα πανω εξι φύλλα κάτω!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου