Λαχανοντολμαδακια της γιαγιας
Τι θα χρειαστω...
500γρ.κιμά μοσχαρισιο
1 φλυτζάνι του καφέ ρυζι
1 κρεμμύδι
1 κουταλια της σουπας δυόσμο
1 λαχανο(μέτριο)
1 κουτάλια της σούπας λάδι
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι
Στην πραξη...
Βράζουμε το λαχανο για 15 λεπτα μέχρι να μαλακώσει.παίρνουμε τον κιμά τον βάζουμε σε ενα μπολ και τριβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι,μετα βάζουμε τον δυόσμο το λαδι,το ρύζι,αλάτι, πιπερι.ζυμωνουμε το μείγμα κ μόλις είναι ετοιμο ξεφλουδιζουμε το λαχανο κ κόβουμε τις φλουδες στην μέση με ενα μαχαίρι ουτως ώστε να μας βολευουν για το τύλιγμα.παίρνουμε το τμήμα απο το λαχανο που έχουμε κόψει,βάζουμε λίγο κύμα,τυλιγουμε κ το βάζουμε στην κατσαρόλα.επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.μετα βάζουμε νερό στην κατσαρόλα κ λίγο λαδι σκεπάζοντας την κατσαρόλα με ενα πιάτο.αφήνουμε να βρασει για 20 λεπτα.στην συνέχεια ρίχνουμε απο πανω το αυγοκομμα(εξηγω αναλυτικά για το αυγοκομμα με κάθε λεπτομέρεια στην συνταγή "μανιτάρια φρικασέ" ισχυει η ίδια διαδικασία)
Καλη σας όρεξη!!
Τι θα χρειαστω...
500γρ.κιμά μοσχαρισιο
1 φλυτζάνι του καφέ ρυζι
1 κρεμμύδι
1 κουταλια της σουπας δυόσμο
1 λαχανο(μέτριο)
1 κουτάλια της σούπας λάδι
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι
Στην πραξη...
Βράζουμε το λαχανο για 15 λεπτα μέχρι να μαλακώσει.παίρνουμε τον κιμά τον βάζουμε σε ενα μπολ και τριβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι,μετα βάζουμε τον δυόσμο το λαδι,το ρύζι,αλάτι, πιπερι.ζυμωνουμε το μείγμα κ μόλις είναι ετοιμο ξεφλουδιζουμε το λαχανο κ κόβουμε τις φλουδες στην μέση με ενα μαχαίρι ουτως ώστε να μας βολευουν για το τύλιγμα.παίρνουμε το τμήμα απο το λαχανο που έχουμε κόψει,βάζουμε λίγο κύμα,τυλιγουμε κ το βάζουμε στην κατσαρόλα.επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.μετα βάζουμε νερό στην κατσαρόλα κ λίγο λαδι σκεπάζοντας την κατσαρόλα με ενα πιάτο.αφήνουμε να βρασει για 20 λεπτα.στην συνέχεια ρίχνουμε απο πανω το αυγοκομμα(εξηγω αναλυτικά για το αυγοκομμα με κάθε λεπτομέρεια στην συνταγή "μανιτάρια φρικασέ" ισχυει η ίδια διαδικασία)
Καλη σας όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου