Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ουρά αστακού με ρυζομακαρονα και λάδι τρούφας

          Ουρά αστακού με ρυζομακαρονα κ                                 λάδι τρούφας!

Τι θα χρειαστω...

3 μέρη ουρά αστακού
1 πακέτο ρυζομακαρονα
1 κρεμμύδι
1 μικρο καρότο
2 πιπεριες (κόκκινη κίτρινη)
1 σκελιδα σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 φλυτζάνι καφέ ούζο
1 κουτάλια της σούπας λάδι τρούφας
Γραβιέρα Αμφιλοχίας
1/3 ματσάκι ανιθο ψιλοκομμένο

                         Στην πράξη...

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές το κρεμμύδι το καρότο(στον τρίφτη) τό σκορδο κ τα σωταρουμε με λίγο ελαιόλαδο στην συνέχεια ρίχνουμε το ούζο κ μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα μαζί με λίγο νερό αλάτι,πιπέρι κ αφήνουμε να βράζουν για 10 λεπτα.στην συνέχεια κόβουμε σε κομματια την ουρά αστακού (την οποία βρίσκουμε ευκολα στα σουπερ μάρκετ σε κατεψυγμενη μορφή ως "σουριμι ουρά αστακού") προσθέτουμε μισο ποτήρι νερό κ όταν πάρει μια βραση ρίχνουμε τα ρυζομακαρονα κ αφήνουμε για 7 λεπτα περιπου(αναλόγως κ τις οδηγίες τις κάθε συσκευασίας) λίγο πριν βγάλουμε απο την φωτιά ρίχνουμε  τον  ψιλοκομμένο ανιθο,μια κουτάλια της σούπας λάδι τρούφας,ανακατεύουμε  σερβίρουμε τρίβοντας πανω απο κάθε πιάτο την γραβιέρα Αμφιλοχίας!
                       
                            
                                         Καλη σας ορεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου