Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Φασόλια στον ταβα

                     Φασόλια στον ταβα!

Τι θα χρειαστω...

300 γρ φασόλια γίγαντες
300 γρ λουκάνικο χωριατικο(πικάντικο κατα προτίμηση)
2 πιπεριές(πορτοκαλί κίτρινη)
1 σκελιδα σκόρδο
1 καροτο
1 κρεμμύδι
1 φλυτζ.ντομάτα ψιλοκκομενη
Μισο φλυτζάνι κοκκινο κρασί
Λίγο πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι

                               Στην πράξη...

Εχουμε βάλει αποβραδίς τα φασόλια σε ενα μπολ με νερό να μουλιασουν.Τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 40 λεπτα.κραταμε 2 κουπες απο το νερο κ ριχνουμε τα φασόλια σε ενα σουρωτηρι.στην συνέχεια σωταρω στην κατσαρολα μου το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ψιλοκομμενες πιπεριες ,το καροτο κομμενο σε ροδελες και σβηνω με κρασί.μετα απο λίγο πρόσθετω την ψιλοκομμενη ντομάτα,αλάτι,πιπέρι, πάπρικα,βάζω μέσα τα φασόλια μαζι με δυο κουπες απο το νερο που εχω κρατησει και αφήνω να βράζουν για 15 λεπτα.
Επειτα μεταφέρω σε ενα πήλινο σκεύος(ταβα) απλωνω απο πανω τα λουκάνικα κομμένα σε ροδελες βυθίζοντας τα μεσα στη σάλτσα.τα σκεπαζω με αλουμινόχαρτο και τα ψηνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτα!
           
                                   
                                         Καλη σας απόλαυση!!!

     
*   Ευχαριστουμε πολύ τον φιλο μας απο τα Τρίκαλα που μας βοήθησε για την συνταγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου