Καλαμακια σόγιας
Τι θα χρειαστω...
1 ποτήρι νερου σόγια κεμπάπ
Ξυλάκια για καλαμακια
Μιση πιπεριά πράσινη
Μισή πιπεριά κόκκινη
Μιση πιπεριά πορτοκαλι
Μισο κρεμμύδι
1 κουτ.γλυκού κάρυ
1 κουτ.γλυκού καπνιστή πάπρικα
3 κουτ.σούπας μουστάρδα
2 κουτ.σούπας σόγια σως
1 σκελιδα σκόρδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ρίγανη
Μισο λεμόνι
Στην πράξη...
Βραζω δυο ποτήρια νερό τα ρίχνω σε ενα μπολ κ βαζω μέσα τα κεμπάπ σόγιας. τα αφήνω να φουσκωσουν για μισή ωρα.στην συνέχεια τα στραγγιζουμε κ ρίχνουμε σε ενα μπολ το καρυ ,την καπνιστή πάπρικα, τη μουστάρδα,το σκόρδο, τη σόγια σως,το αλάτι ,πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα κεμπάπ σόγιας ανακατεύοντας καλά να παει παντού η σάλτσα μας.τα κλείνουμε με ενα ζελοφαν κ τα αφήνουμε να μαριναριστουν στο ψυγείο για μισή μέρα περιπου.έπειτα παίρνουμε τα ξυλάκια κ περναμε τα κεμπάπ σόγιας ενω έχουμε κόψει σε τετράγωνα τις πιπεριές κ το κρεμμύδι περνάμε εναλλάξ στο ξυλάκι κ την πιπεριά κ το κρεμμυδι μας.όταν ήμαστε έτοιμοι ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι η σε ηλεκτρική ψησταριά για 10 λεπτα μέχρι να ροδισουν.όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε λίγο λεμόνι απο πανω κ ρίγανη!
Τι θα χρειαστω...
1 ποτήρι νερου σόγια κεμπάπ
Ξυλάκια για καλαμακια
Μιση πιπεριά πράσινη
Μισή πιπεριά κόκκινη
Μιση πιπεριά πορτοκαλι
Μισο κρεμμύδι
1 κουτ.γλυκού κάρυ
1 κουτ.γλυκού καπνιστή πάπρικα
3 κουτ.σούπας μουστάρδα
2 κουτ.σούπας σόγια σως
1 σκελιδα σκόρδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ρίγανη
Μισο λεμόνι
Στην πράξη...
Βραζω δυο ποτήρια νερό τα ρίχνω σε ενα μπολ κ βαζω μέσα τα κεμπάπ σόγιας. τα αφήνω να φουσκωσουν για μισή ωρα.στην συνέχεια τα στραγγιζουμε κ ρίχνουμε σε ενα μπολ το καρυ ,την καπνιστή πάπρικα, τη μουστάρδα,το σκόρδο, τη σόγια σως,το αλάτι ,πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα κεμπάπ σόγιας ανακατεύοντας καλά να παει παντού η σάλτσα μας.τα κλείνουμε με ενα ζελοφαν κ τα αφήνουμε να μαριναριστουν στο ψυγείο για μισή μέρα περιπου.έπειτα παίρνουμε τα ξυλάκια κ περναμε τα κεμπάπ σόγιας ενω έχουμε κόψει σε τετράγωνα τις πιπεριές κ το κρεμμύδι περνάμε εναλλάξ στο ξυλάκι κ την πιπεριά κ το κρεμμυδι μας.όταν ήμαστε έτοιμοι ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι η σε ηλεκτρική ψησταριά για 10 λεπτα μέχρι να ροδισουν.όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε λίγο λεμόνι απο πανω κ ρίγανη!
Καλη σας απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου